وبلاگ

فن آوری ها و استانداردهای انتقال صوت و تصویر بی سیم

فن آوری ها و استاندارهای انتقال تصویر بی سیم یا Wireless Display، به روش های مختلفی برای انتقال ویدئو، موزیک، تصویر و … به صورت بی سیم بر روی نمایشگر دوم اشاره دارد.در ادامه مطلب به برخی از این استاندارها اشاره می شود:

Airplay: اولین استاندارد wireless display که در سال ۲۰۱۰ توسط اپل معرفی شده است. Airplay به کاربر این امکان را می دهد که تمام صفحه آیفون ، آیپد و یا mac خود را به صورت بی سیم انتقال دهد. این استاندارد همچنین قابلیت های هوشمندی دارد مثلا می توانید با آیفون تان تلگرام را چک کرده و همزمان فیلمی را بر روی ویدئو پروژکتور پخش کنید.

Miracast: استانداردی جهانی است که در پاسخ به apple در اواخر سال ۲۰۱۲ معرفی شد و سیستم عامل های اندروید ۴٫۲ و بالاتر ، ویندوز ۸٫۱ و بالا تر از آن پشتیبانی می کنند. شما می توانید تمام صفحه گوشی و تبلت اندرویدی یا لپ تاپ ویندوزی خود را به صورت بی سیم روی نمایشگر انتقال دهید. شرکت های مختلف نام های متفاوتی برای miracast در نظر گرفته اند: smartshare (ال جی)،AllShare Cast (سامسونگ) , screen mirroring (سونی)،display mirroring ( پاناسونیک).

WiDi: در سال ۲۰۱۰ این استاندارد توسط شرکت اینتل معرفی شد. مزیت قابل توجه WiDi این است که از نسخه ۳٫۵ به بالا ازMiracast نیز پشتیبانی می کند.

گفتنی است شرکت اینتل این امکانات را بر روی پردازنده های نسل چهارم خود که بر پایه فناوری wireless display  ساخته شده است قرار داده است. شاید عده ای اینطور برداشت کنند که هردستگاهی که این نوع پردازنده ها در آنها بکار رفته باشد می تواند از Widi استفاده کند ولی این تمام حقیقت نیست. نکته ای که در این بین حائز اهمیت است اینست که نمایشگرها هم باید از قابلیت Widi برخوردار باشند. پس اینطور می توان گفت که برای استفاده از قابلیت Widi ، باید دستگاههای قابل حمل ما و همچنین تلویزیون (یا نمایشگر یا ست تاپ باکس یا غیره) از این قابیلت پشتیبانی کنند تا بتوان از آن استفاده کرد. در حقیقت مثل بلوتوث تلفن های همراه است. تا زمانی که هر دو دستگاه بلوتوث نداشته باشند امکان انتقال اطلاعات نیست ، فناوری Widi هم به همین صورت است.

chroemcast- کروم کست

chroemcast- کروم کست

Chromecast: این استاندارد در سال ۲۰۱۳ توسط گوگل معرفی شد.واژه کروم برگرفته از گوگل کروم بود و کست که در واقع به پخش امواج اطلاق میشه مورد استفاده قرار گرفت. با chromecast می توانید تمام صفحه گوشی خود را به نمایشگر دوم انتقال دهید. همچنین دارای قابلیت های ویژه ای برای نمایش بی سیم است، مثلا انتخاب چند tab در google chrome گوشی و نمایش آنها و یا انتخاب یک ویدئو آنلاین از اپلیکیشن Netflix و پخش آن.

EZCast: (ای زد کست) یک پلتفرم نرم افزاری و سخت افزار  و روشی برای انتقال تصویر است که از سه استاندارد Airplay ،Miracast و DLNA پشتیبانی می کند و با استفاده از نرم افزارهای ویژه خود ( EZCastو EZCast pro) امکانات متنوعی را به کاربر می دهد. به عنوان مثال با ezcast pro می توانید چهار فرستنده مجزا را به دانگل متصل کنید تا هر چهار تصویر بصورت همزمان (حالت شبکه ای) بر روی گیرنده نمایش داده شود. EZCast از iOS9 Airplay Mirroring و همچنین از تمام سیستم عامل های آندروید، iOS، ویندوز فون و ویندوز پشتیبانی می کند.

airplay-dlna-UPnP

airplay-dlna-UPnP

Play To, DLNA, UPnP:در سال ۲۰۰۳  این استاندارها توسط شرکت سونی ارائه گردید و در واقع تنها به عنوان یک راهکار wireless display معرفی نشد، بلکه روشی برای ارتباط دستگاه های دیجیتالی مختلف با هم معرفی گردید. سخت افزارها و نرم افزارهای متنوعی از DLNA پ مانند پلی استیشن ۳، اکس باکس ۳۶۰، اکس باکس وان، دوربین دیجیتال ، پرینتر و … نرم افزارهای چند رسانه ای مانند ویندوز مدیا پلیر، XBMC، Plex و…  پشتیبانی می کنند. به عنوان مثال می توان یک ویدئو را با نرم افزار مدیا پلیر لپ تاپ بر روی اکس باکس وان فرستاد و یا عکس روی دوربین دیجیتال را به پرینتر ارسال کرد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *